Het bedrijf

Al meer dan 90 jaar een begrip

Van oorsprong komt de familienaam De Graaf uit Frankrijk en heette daar “Le Comte”. In het boek “Het Wapenboek van aanzienlijke familien” is zelfs een heus familiewapen opgedoken. De vader van Jan-Willem de Graaf, Jan-Everwijn, werd genoemd in dit boek daterend uit 1886.

De Graaf Autospuitbedrijf B.V. is van oudsher een echt familiebedrijf. Opgericht in 1923 door grootvader Jan-Willem De Graaf als Huis- en Rijtuigschildersbedrijf. Toentertijd werd de eerste vrachtwagen van de melkfabriek uit Venhuizen nog met de hand geschilderd. Later gingen twee van zijn kinderen, Jan en Ariën, ook in het bedrijf. Jan is begonnen als huisschilder binnen het bedrijf, later volgde broer Ariën, die bloemzaadkweker was en door de ruilverkaveling in 1963 zijn werk kwijtraakte. Vanaf dat moment werden de auto’s gespoten.


Piet Swier, de groenteboer, had een mooie Scania en deze vrachtwagen was één van de allereerste vrachtwagens die door Jan gespoten werd. Voor de KLM hebben ze drie tankwagens met antiplofbanden mogen spuiten. Het was een hele grote gebeurtenis toen de drie enorme tankwagens het kleine dorp kwamen binnenrijden onder begeleiding van politiewagens!Koffiedrinken met ontbijtkoek om half tien in het keukentje van grootmoeder werd een vast ritueel. ’S middags kwam ze met chocolaatjes langs die ze zelf kocht bij De Ven in De Beemster. Toen het bedrijf groter werd, werd het keukentje te klein en bracht grootmoeder de ontbijtkoek naar de kantine.

In die tijd werd ook De Telegraaf al vaste klant, de wagens werden gespoten in donkergroen en de reclame werd met bladgoud bekleed. Dat moest op een speciale manier opgebracht worden en vroeg wel de nodige vaardigheid.

De eenmanszaak werd in 1977 opnieuw uitgebreid met een Plaatwerkerij voor personenwagens. Er werd een Vennootschap Onder Firma opgericht waarin Opa de Graaf officieel uit het bedrijf stapte. Toch kon hij het niet laten om af en toe nog wat hand- en spandiensten te verrichten. Jan regelde de klanten en zat op kantoor. Ariën regelde de vrachtwagenkant. Dat heeft zo vele jaren gewerkt en in die tijd is er een bloeiende klantenkring opgebouwd. In 1983 overleed grootvader Jan-Willem de Graaf en twee jaar later zijn vrouw, Geertje de Graaf – Som.

Op 1 januari 1993 werd het bedrijf Autospuitbedrijf De Graaf overgedragen aan John de Graaf (zoon van Jan). Het vrachtwagengedeelte is onder het gedreven leiderschap van John tot grote bloei gebracht. Zijn liefde voor het mooi maken van vrachtwagens zorgden ervoor dat vele klanten de weg naar Venhuizen wisten te vinden. En als de klanten het echt niet wisten, dan haalde John de vrachtwagens zelf wel op. Zo ontstond de unieke De Graaf haal- en breng service.

Helaas zorgde een noodlottig ongeval voor een onverwachte wending. John overleed 12 maart 2009. Een groot verlies, niet alleen als ondernemer, maar vooral ook als mens, partner en vader. John was de ziel van het bedrijf. Autospuitbedrijf De Graaf B.V. werd sindsdien voortgezet door zijn vrouw Willie de Graaf en haar drie kinderen Jesse, Sam en Charlene.


Overname De Graaf autospuiterij
In 2013 is het bedrijf overgenomen en de bedrijfsnaam verandert in De Graaf Autospuiterij en Schadeherstel B.V. De vertrouwde gezichten zijn nog steeds actief binnen het bedrijf om alle klanten dé beste kwaliteit en service te leveren.

 

Enkele impressies van het bedrijf

Webdevelopment 2013 © M.E. Solutions